Menu

Juni = pride month!

Blog overzicht

Juni = pride month

Waarom in juni?

In de nacht van 28 juni 1969 vielen enkele politieagenten de ‘homobar’ Stonewall binnen. Het gebeurde wel vaker dat agenten in burgerkledij een homobar binnen vielen. Deze keer besloten de aanwezigen echter te blijven staan en terug te vechten. Ze waren moe van het zinloze geweld omwille van hun ‘geaardheid’. Er werd ‘Gay Power’ geschreeuwd en de politie kreeg de rellen niet onder controle. Dit was het begin van een hele week rellen in de nacht. Pride wordt nu gevierd om die dappere zielen te eren die hebben gestreden voor de rechten van de LGBTQIA+ community.

En in Tutti Passi?

Ja, ook in Tutti Passi is iedereen met een lichaam welkom.

Is het een vrouwenlichaam, een mannenlichaam, een lichaam dat je liever als non-binair beschouwt of een lichaam dat ooit een penis had en nu in transitie is naar clitoris en vagina?

Je hebt een lichaam. Je wil en kan genieten. Je bent op zoek hoe. Je weet al hoe.

Je bent welkom.

En dat weten velen!

Lees even met ons mee, wie weet herken je jezelf of een ander in de vragen.

 

Come as you are

Er kwam een duo vrouwen binnen. Ik vermoedde dat het een lesbisch koppel was. Toch ga ik ze niet van daaruit aanspreken. Ik zag ze sluiks kijken naar de tafel met voorbindbroekjes en dildo’s. Ik deed de uitleg over de (andere) speeltjes - daar vroegen ze ook naar. Ik heb toen geleidelijk aan het accent verlegd naar de speeltjes die fijn zijn voor een lesbisch koppel. Er waren geen woorden nodig: Het glunderen op hun gezicht sprak boekdelen. Ik legde verder de speeltjes zoals dildo’s met voorbindbroekje en andere uit. Ze vonden dat zo fijn en waardeerden het ontzettend dat ik ‘nergens een punt over had gemaakt’. Come as you are.

 

Die kleine knipoogjes

Het zijn soms kleine knipoogjes die ervoor zorgen dat iedereen zich thuis kan voelen: Zo heb ik steevast mijn sleutels hangen aan een lanyard met de regenboogkleuren die steeds wel voor het grootste deel uit mijn broekzak hangt en zichtbaar is; is de rainbow plug een leuke favoriet en sinds kort waaieren we ons af en toe wat frisse lucht toe met de regenboog-waaier. Lang leve de hete temperaturen!

 

I’m as gay as F***!

Ik had een klant (mannelijk, gay) die op zoek was naar kwalitatief goeie artikelen voor zelfbevrediging (een masturbatiesleeve en een prostaatstimulator). De vragen die hij stelde kwamen vooral neer op “ja maar, doet dat wel effectief z’n werk?” of “Ja maar, is het dan wel dit dat je ook zou aanraden? En waarom wel/niet?”

Ook stelde hij vragen die neerkwamen op “Ik ondervind daar geen genot aan. Ben ik wel normaal? Zijn die en die uitspraken wel waar?”

Wat ik vooral memorabel vond, was zijn bereidheid om echt alles te proberen zodat hij kon vinden wat hij leuk vond (want hij ondervond wat ‘bumps in the road’ en heeft nog niet helemaal gevonden wat hij echt fijn vindt of van klaarkomt). 

Hij voelde zich ook zo op zijn gemak in de winkel dat hij plots vol trots uitriep: 'I am as gay as f***!' :-)

 

Gender-euforie

Een paar manden geleden komt er een man binnen. We beginnen te praten en hij vertelt me dat hij graag iets van vrouwenlingerie zou passen. Een aantal dagen geleden had hij een achtergelaten lingeriesetje van zijn ex gepast. Hij had een soort ‘aha-momentje’ ervaren. Hij trok twee kleedjes aan in de winkel en hij kreeg tranen in zijn ogen. Wat hij ervoer, was ‘gender-euforie’. Eindelijk thuiskomen in je lichaam, je ware identiteit vinden. We hadden een gesprek over hoe hij eerst dacht dat er iets ‘mis’ met hem was. Hij had totaal geen ervaring of kennis van deze ‘wereld’. Ik vertelde hem ook over het Regenbooghuis in Hasselt. Het was een emotioneel moment voor ons beiden. Het is toch prachtig als iemand gewoon kan zijn wie hij of zij wil zijn? Ook al is dat niet te vatten onder ‘hij’ of ‘zij’?

 

Mijn clitoris doet het goed!

Een transgendervrouw kwam langs in onze winkel. Ze heeft al een aantal operaties ondergaan en bevestigt vol vreugde: Mijn clitoris doet het goed! Maar, ik vind penetratie nog moeilijker. Dat lukt niet altijd. Samen overliepen we een aantal speeltjes die ondersteunend en ontspannend kunnen zijn. Eén speeltje bleef ze vasthouden in haar hand (Anya) en de bonding was een feit! Ideaal om ook met haar partner te gebruiken en om zelf op ontdekking te gaan. Na het afrekenen, loofde ze onze winkel omdat we zo’n warme sekspositieve uitstraling hadden, die zich weerspiegelde in aanpak naar klanten en in de sfeer.

Thank you <3

We love all souls

You are welcome