Menu

Ha daar is de zon! En daar is mijn lichaam! <3

Blog overzicht

Met de zomer in aantocht en de warme lentezon die nu in de straten schijnt, gaan de wollige winterkleren op zolder en is het tijd voor wat luchtigere outfits… Dat is niet altijd gemakkelijk: Zoveel oordelen over ons lichaam (ah die bleke benen!), vergelijkingen maken met mensen die ons kruisen op straat (o waw, zij ziet er echt zo goed uit en ik...). Herkenbaar? Waarschijnlijk wel. We ervaren vaak wel onzekerheid.

Voor velen maken deze –niet altijd zo constructieve- gedachten ook deel uit van de zomer.

We beschrijven hieronder vijf tips en oefeningen om in contact te staan met je lichaam en er lief voor te zijn.

Gevolg: Je laat de zonnestralen met plezier over je hele lichaam schijnen! Jij straalt, net zoals die ene persoon die je kruist op straat. 

1. Spreek jezelf toe alsof je tegen een ander spreekt.

Zet een wekker voor vijf minuten en ga voor de spiegel staan. Welke gedachten komen in je op? Luister naar jezelf. Probeer negatieve oordelen op te merken, te horen dat ze niet opbouwend zijn en ze opnieuw te formuleren, alsof je het tegen een vriend of vriendin zou zeggen. Zou je voor iemand anders ook zo hard zijn?

Note to self: Er is altijd iets wat wel oké is. Je mag het zien én je mag het erkennen. Start hiermee en dan kijk je al met een positievere blik. Komen er nog positieve opmerkingen over jezelf? Geef daar extra aandacht aan, je verdient het! Spreek ze uit... Misschien eerst fluisterend, aarzelend alsof er iemand zou mee luisteren... But most of all: jij hoort het, daarover gaat het! 

2. Wees zacht voor je lichaam

En dat kan ook wel letterlijk… Neem een heerlijk lange douche of een warm bad met geuren die jou doen ontspannen. Verzorg daarna je huid met een voedende crème of olie. Wees heel bewust van de zachtheid die je jezelf gunt. Geniet van de vormen van je lichaam terwijl je de crème verspreidt.

3. Doe een detox van social media

Tja… Wie zou er niet onzeker worden van alle foto’s van zogenoemde ‘perfecte’ lichamen die onze feed vullen op sociale netwerksites? Een uur, een dag, een week,… Zonder die apps kunnen heel wat doen voor ons zelfvertrouwen. En ineens komt er nog eens een zee van tijd vrij om nog extra aandacht te geven aan dingen die er écht toe doen. Een fijne wandeling maken, een vriendin zien voor koffie en aandachtig luisteren naar haar verhalen, in het zonnetje zitten met een goed boek… Aaah! De rust :-)


4. Lees over body positivity 
Er zijn boeken in overvloed die ons motiveren met wat meer liefde naar onszelf te kijken. Natuurlijk mag elk gevoel er zijn, dus ook die onzekerheid, maar dergelijke boeken zetten heel wat kritiek naar onszelf in perspectief. En als je dan toch op social media wil scrollen, volg dan wat pagina’s van mensen die zich inzetten om het woord te verspreiden dat elk lichaam mooi is. Door ons in te lezen over dit onderwerp, gaan we zacht zijn naar onszelf, maar ook naar anderen! Bodyshaming gaat niet enkel over dikke mensen, maar over oordelen over elke maat. Een mooie wereld begint bij jezelf en ook hoe je kijkt naar anderen. Laten we elkaar opbouwen in plaats van af te breken.

 

 

5. Masturbeer

Geen betere manier om in contact te komen met jezelf en je lichaam dan door even al die gelukshormonen door je lijf te laten razen. In deze blog kom je te weten waarom masturberen zo gezond is. Alles aan de kant, enkel jij en jezelf. Dat kan ‘puur natuur’ of… met een fijn speeltje erbij :-)