Menu

All about... BDSM

Blog overzicht

Did you know...

Uit onderzoek (Journal of Sexual Medicine) blijkt dat:

- Meer dan 60% van de vrouwen fantaseert over gedomineerd worden.

- Iets minder dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek fantaseert over een ander domineren.

- Er door ongeveer 50% ook volop wordt gedroomd over vastgebonden worden. 

Loop je over straat en passeer je tien mensen? Ja hoor, statistisch gezien heb je dus al 5 mensen voorbij gelopen die fantaseren over BDSM. 

Meaning: bondage is in. We zien het ook aan de stijgende verkoop van 'kinky' artikelen in onze winkels en op onze webshop. 

In de voormiddag boodschappen doen in de supermarkt. 's Avonds geblinddoekt vastgebonden op bed of op/aan... (vul zelf in :-)). 

Dus! Een fantasie, een gezonde vorm van ontspanning als het voor beiden oké voelt. 

Het is immers een absolutie ontdekking van jezelf en van je partner in een relatie. Als koppel kruip je beiden in een mogelijks nieuwe rol: wie domineert, wie is onderdaning. 

Want waarvoor staat BDSM eigenlijk? Onze sensuologe Sarah uit Hasselt gidst je graag. Hieronder beschrijft ze waar het voor staat én wat ze aanraadt om BDSM te verkennen. 

 

 

BDSM staat voor Bondage, Discipline, Dominance (dominantie), Submission (onderwerping), Sadism en Masochism.

In het kort gaat het over genieten van onderdanigheid, van pijn ervaren, van het toebrengen van pijn, van het uitoefenen van macht, controle en dominantie.

Genieten van pijn? Ja hoor. Dat is zelfs wetenschappelijk te verklaren: De gebieden in de hersenen die pijn en plezier gewaarworden, hebben namelijk een gelijkaardige werking. Door de twee aan elkaar te verbinden kan de combinatie pijn-genot seksueel opwindend worden.


In de praktijk zijn er veel verschillen qua gradaties, maar het belangrijkste in BDSM is de machtsuitwisseling van de ene persoon ten opzichte van de andere.

DAAROM! Is communicatie hét meest belangrijk in BDSM. Op voorhand bespreken jullie best af wat jullie voorkeuren zijn en welke woorden de 'safe' woorden zijn (bv STOP is een absoluut moment om te stoppen. Je kan ook kleuren benoemen: 'geel' is 'doe het wat trager', 'rood' kan staan voor de 'stop', 'groen' kan het codewoord zijn voor 'nog meer').

Controleer dat je partner zich goed voelt tijdens dit moment van BDSM. Je kan ook creatief zijn en wat schunnig taalgebruik hanteren. Why not?

Remember: toestemming is sexy! 

 

Maar dus, hoe begin je ?

Hier zijn een paar tips en tricks om jullie seksleven wat 'spicy'er' te maken:

1. Blinddoeken en vastbinden

Vastbinden kan heel opwindend zijn ! Je verliest alle controle... en met een blinddoek  wordt het extra spannend. Bovendien worden je andere zintuigen net meer geprikkeld. Je voelt, ruikt, proeft... wat je partner doet nog intenser. Vastbinden kan je met deze handboeien (de ene al ruiger qua look dan de andere) of bondagetouw. Maar er zijn ook leuke sets zoals deze 'bondage beginners set'. Hou je van nog avontuurlijker: check deze pols- en enkelboeien (passen op elk bed!). 

 

 


 

2. Spanking:

Er zijn vele variaties op 'een pak slaag met je handen'! Wees maar gerust dat er een heel aanbod is om jouw/de ander zijn/haar billen rood te maken ;-). Wist je trouwens dat je, met een peddel/crop als deze, je het heerlijke spanking geluid krijgt, maar de impact minder pijnlijk is? (tenzij je er natuurlijk wat kracht insteekt). 

 

Met een zweepje is de oppervlakte van de impact kleiner. Gevolg: minder geluid, maar meer prikkel! Deze prachtige glazen dildo heeft ook een stoutere achter kant ;) (en komt in zwart of transparant!)

Als je geen inspiratie hebt of je vindt het moeilijk er zo expliciet een gesprek over te voeren met je partner, zijn spelletjes jouw ideale oplossing! Volg gewoon de spelregels en de sfeer wordt gezet :-).

Eén van onze favorieten is dit kaartspel '50 positions of bondage'. Je vindt er tal van ideeën en posities die je wilde kant tot leven laten komen. Zo kan je ook meteen verschillende technieken uit proberen en ervaren of het iets voor jullie is (of niet). 

Je kan uiteraard ook je eigen spelregels maken. Zoals we hierboven ook beschreven: it's all about communication.  

 

Probeer je liever 'een beetje vanalles' uit? 

Dan raden we deze 'erotic playsets' aan, ideaal om een speelse of spannende avond (of ah waarom niet zondagvoormiddag) te beleven! 

Deze sets bevatten (likbare) massageolie, lichaamspoeder, glijmiddel en kaarten met doe-opdrachten. In de 'Arouse me playset' vind je een veertje met aan het andere uiteinde een zweepje. De 'Feel me playset' wordt gecombineerd met een crop. 

Nazorg ('After care') 

Nazorg wordt vaak vergeten, maar het zou een algemene praktijk moeten zijn. Na het vrijen maakt het lichaam bepaalde hormonen aan. Deze kunnen een prettig gevoel geven en werken pijnstillend. In grote dosissen veroorzaken ze een roes. Soms kan het ook wat te veel worden/zijn voor de persoon die pijn heeft ontvangen (of de 'submissive' was). Dat is op zich niet erg, zolang hier in de nazorg voldoende tijd en ruimte aan wordt geboden. Dit kan heel simpel zijn: knuffelen, naar muziek luisteren, water drinken, een bad nemen… Jouw nazorg kies je zelf, net zoals alles in BDSM. 

 

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen ? Je kan altijd bij ons terecht: in onze concept store of via email: info@tutti-passi.com