Menu

Hoe zeg ik dit tegen de kinderen?

Blog overzicht

Uit het leven van een moeder/sensuologe gegrepen:

Mijn 10-jarige dochter komt graag in Tutti Passi. Vooral omdat het daar zo mooi is en die massageoliën zo lekker ruiken. Zo heeft ze intussen zelf wat ingrediënten bijéén gesprokkeld om nieuwe massageoliën voor Tutti Passi te ontwikkelen. Het ziet er nog wat bruin uit van kleur, dus dat is nog wat twijfelachtig :-). Maar! Het ruikt lekker ;-).

 

 

Ze kent ook de looks van een Lapin Coquin of Dancing Bunny. Het ziet er leuk uit en vaak ziet ze me beelden maken voor promo of social media. Eigenlijk is dat soms wel gezellig. Ze zegt dan ‘O ja mama, dat past mooi samen!’ of ‘Kijk mama, misschien kan je het hier zetten’. Zij kijkt met haar 10-jarige ogen naar die artikelen en heeft duidelijk oog voor esthetiek.

Een oudere dame vertelde me ooit eens dat je tegenover kinderen niet zelf moet beginnen vertellen over (hun) seksualiteit als ze daar zelf niet naar vragen. (Ja natuurlijk, hier zal wel wat nuance aan te pas komen, maar je hoeft niet te vroeg te denken dat je kinderen vanalles moet vertellen als ze er zelf nog niet mee bezig zijn). Dus heel concreet had ik nog geen gesprek gehad met haar (of mijn zoontjes die nog jonger zijn) over het thema intimiteit en de link met Tutti Passi.

Toen we op een dag in de auto zaten, vroeg ze me plots:

‘Mama, die konijntjes, waarvoor dient dat eigenlijk?’

Ik hield even mijn stuur iets steviger vast en dacht ‘ja lap, zo’n vragen krijg je ook op het moment dat je ze niet verwacht hé’ :-).

Ik antwoordde: ‘Met die trillende oortjes kan je plekjes op je lichaam ontdekken waar die trillingen leuk voelen’.

Ze dacht even na en reageerde toen: ‘Ah ja inderdaad mama, dat is waar. Ik vind dat leuk op mijn rug’.

De volgende vraag: ‘Wat gaan we straks eten?’

(ik glimlachte inwendig)

Toegegeven, ik vond mijn antwoord zo ‘op den bots’ best wel oké. En tegelijk was het ook wel juiste informatie.

Dat is ook wat we in Tutti Passi vertellen: intimiteit is niet zozeer ‘alle focus op dat geslacht’. Intimiteit begint bij de ontdekking van het hele lichaam, de zachtheid, de aanrakingen, de knuffels, de warmte…

De vrees om ‘over het thema’ te moeten beginnen en ‘het gesprek’ te moeten hebben, maakt ons snel wat ongemakkelijk.

‘Ja maar, wat als mijn kinderen dat vinden?’ is een vaak gehoorde reactie in onze Tutti Passi oases.

Natuurlijk, er is een verschil tussen een 10-jarige en een 16-jarige. En toch blijft het fundamenteel hetzelfde: het is een manier van genieten of genot te ontdekken.

Ik denk zelf dat het soms voor ouders gemakkelijker is om uit te leggen aan kinderen dat ‘mama pilletjes moet nemen tegen de stress’ dan dat mama een vibrator in huis heeft. Denk ik. Vrees ik.

En mocht je echt niet willen dat je kinderen dat ontdekken of helemaal nerveus worden bij dat idee? Check deze Undercoverloverbox ;-)