Menu

Het jaaroverzicht van Tutti Passi!

Blog overzicht

Het is weer van dattum... het jaar wordt afgesloten met jaaroverzichten.

Veel is ons al gekend... actualiteit bereikt ons doorheen het jaar via ontelbare kanalen. 

Maar de actualiteit van en in Tutti Passi? 

Aha... dat is eens iets anders. 

Wat volgt, is een jaaroverzicht met daarin van elke sensuologe haar 'klant van het jaar'. 

Of course! Wat een moeilijke 'opdracht'... in al die ontmoetingen er eentje uitpikken, is niet zo simpel. 

Want jouw verhaal of haar of zijn of hun verhaal... Allemaal waardevol <3

De Fontaine de Jouvence redde mijn huwelijk

Er komen twee vrouwen binnen, op het eerste gezicht lijken ze familie van elkaar te zijn, waarschijnlijk moeder en dochter. Ze kijken rond in de winkel maar komen vrij snel naar me toe om informatie te vragen over de luchtdrukvibrator ‘Fontaine de Jouvence’. Ik leg het principe van luchtdruk uit en ik zie de dochter naast de moeder knikken terwijl ik het speelgoed en zijn functies laat zien. De dochter begint uit te leggen dat ze deze vibrator al maanden aan haar moeder aanraadt en dat het letterlijk haar huwelijk heeft gered. Ze vertelt me dat ze ongeveer twee jaar geleden was gediagnosticeerd met kanker. Ze moest chemo- en bestralingsrondes ondergaan die een ernstige impact hadden op haar relatie en libido. Ik kon zien dat ze nog steeds een hoofddoek droeg, maar ze stelde me gerust dat ze net was genezen en nu kankervrij was. Ze werd emotioneel (zoals ik, eerlijk gezegd). Ze vertelde me dat ik geen idee had hoeveel impact deze ‘kleine machine’ op haar leven heeft gehad. De moeder kocht uiteindelijk haar eigen Fontaine de Jouvence.

Ik had de rest van de dag een grote glimlach op mijn gezicht en vanaf die dag wist ik dat ik de juiste beroepskeuze had gemaakt.

Een vraag naar lingerie opent uiteindelijk de weg tot een openhartig gesprek

Een Roemeense zachte lieve dame kwam nog binnen op zoek naar een catsuit. Na het een en ander te hebben voorgesteld, vond ze niet hetgeen ze in gedachten had. Tot ze toch de rode bodystocking een kans gaf en het haar heel goed stond! Ze was heel open en vroeg wat meer over speeltjes en ook over anale stimulatie. Wat volgde, was een openhartig gesprek over anale stimulatie, over ‘maar wat als ik niet helemaal proper ben’? en ‘wat als het pijn zou doen?’ enz. Ze bedankte voor het gesprek, wij bedankten voor haar openheid… Tutti Passi all the way <3.

 

De wereld is mooier met jou

Mijn klant van het jaar was een man die ziek was en zijn vrouw geen plezier meer kon geven via penetratie omdat hij onder andere geen erectie meer kon krijgen. Hij had van zijn vrouw die jarig was gehoord dat ze graag eens balletjes met afstandsbediening wou. Hij was al verschillende keren voorbij de winkel gekomen, maar was nog niet binnen gestapt. Omdat het haar verjaardag was en omdat hij haar nog plezier wou geven dat hij niet meer kon geven, kwam hij de Momenta Kegel Balls halen. Hij vroeg toen of we mooie doosje hadden om deze in te pakken. Ik liet hem de love boxes zien en hij koos voor het doosje met de quote ‘De wereld is mooier met jou’, omdat zij voor hem zijn wereld was. Zo mooi.

Ik word er weer - terwijl ik dit aan het schrijven ben zoals mij kennende - emotioneel van.

Van veel stress naar een open en eerlijk gesprek over seksualiteit 

Een gestresseerde jongeman van 21 belde tijdens de voormiddag omdat hij “gisteren” online een verjaardagscadeau voor zijn vriendin kocht en nu vreesde dat het er niet op tijd zou geraken. Even gecheckt en we hadden alles in voorraad in de winkel. Dus stond hij hier al voor 15u om zijn webshop op te halen. Het was een echte babbelaar. Zijn vriendin kocht gisteren op de beurs een Fontaine de Jouvence, samen met 2 vriendinnen. Zo wist hij dus van ons bestaan af en wou hij haar nog wat extra’s kopen voor haar verjaardag. Ook stelde hij volop vragen want zijn vriendinnetje plezieren was superbelangrijk voor hem. Een volgende keer zal het met een speeltje op afstandsbediening worden trouwens. Bij het voorstellen van de winkel werd hij dadelijk aangetrokken tot de verzorging maar aangezien zijn vriendin een supergevoelige huid heeft, ging hij voor de muntcrème met al zijn extra voordelen :-). Toen vertelde hij verder dat ze gisterenavond een gesprek hadden over “hoe maak je dat ding nou proper? Safety First is the magic word. Dus die 2 extra’s mochten ook nog de zak in. Jongens van die leeftijd zijn tegenwoordig toch veel volwassener dan vroeger heb ik de indruk. Dit was een zeer open gesprek over seksualiteit.

Het was voor mij zo bijzonder hoe je van een gestresseerd persoon aan de telefoon naar een iets minder gestresseerd persoon in de winkel gaat die dan uiteindelijk bijna een uur blijft plakken en uiteindelijk toch een heel open gesprek over seksualiteit had met iemand die zijn moeder zou kunnen zijn. Uiteindelijk vertrok hij geheel relaxed. Twee dagen later kwam hij zelf bij een collega terug om dan toch al dat speeltje op afstandsbediening te kopen :-)

Een meisje komt de winkel binnen op aanraden van haar moeder

Een erg jong meisje komt dapper de winkel binnen gewandeld. We vragen haar of ze naar iets specifiek op zoek is en ze antwoordt nogal onverwacht: “Ik ben beginnen experimenteren en zoek een speeltje. Mijn mama stuurde me naar hier”. Ik was op een positieve manier verrast dat zo’n jong meisje zo mondig was over haar behoeften, deze had gecommuniceerd naar haar moeder en dat deze laatste haar dan op pad had gestuurd naar onze winkel. Ik denk dat ze toen voor een Dancing Rabbit of Unicorn koos en betaalde met de kaart die ze meekreeg van haar mama. Ik vond het super fijn om te zien dat zo’n jong meisje als zij zo empowered was. Ik herinner me dat ik me op die leeftijd heel erg schaamde over zo’n zaken en ik zou nooit van mijn leven mijn moeder erover hebben aangesproken. Laat staan dat ik een prikkelshop zou zijn binnen gestapt.

Een blinde jongedame komt de winkel binnen... Magic happens

Ik denk dat het verhaal dat me het meeste zal bijblijven, het verhaal is van het blinde meisje. Toen zij de winkel binnenkwam, werd voor mij zo duidelijk dat Tutti Passi écht over zoveel gaat. Die intimiteit, prikkels, aanrakingen, zelfzorg… Ze voelde aan de zachte pluimen, stofjes van de lingerie, hardheid van het leer. Elke trilling van een speeltje was een ‘oeh’ en ‘ah’ waard. Mousse Magique? Echt magisch! Warmte van Light My Fire, frisheid van Crème d’Amour. Geuren waren zo belangrijk en kwamen intens binnen, ik had bij de kracht daarvan nog nooit zo stil gestaan als op dat moment.

De waarde van de producten, de waarde van onze job en de waarde van Tutti Passi in al zijn inclusiviteit en gevoeligheid werden nog maar eens duidelijk gemaakt. Ik vond dat echt een prachtig moment.

Ze kwam later terug met haar vriend, en toen werden de prikkels ook door hem ervaren. Liefde (of in dit geval: Tutti Passi) vermenigvuldigt zich en wordt nog mooier als je het deelt.

Op zelfzorg, sensualiteit en seksualiteit staat geen leeftijd

Een 70-jarige vrouw kocht bij mij enkele maanden geleden een Cici. Ze vertelde dat haar man recent overleden was. Hij leed de laatste jaren aan een zware depressie. Eerlijk gezegd was het voor de vrouw een opluchting dat hij heen gegaan is. Ze heeft met veel liefde voor hem gezorgd, maar de depressie woog zwaar op hen en hun relatie. Nu wil ze enkel aan haar eigen geluk denken en zichzelf verwennen. Dit bracht haar bij Tutti Passi. Dat er op sensualiteit, seksualiteit én zelfzorg geen leeftijd staat, had deze vrouw goed begrepen. Een hele fijne ontmoeting met een open-minded en veerkrachtige vrouw.

Over open relaties en de ontdekking van elkaar en een ander

Een jonge vrouw en een vriendin van haar kwamen binnen en meteen verwonderd door de mooie uitstraling van de winkel. Ze was op zoek naar een speeltje dat ze met een vrouw kon gebruiken. Het verhaal: Ze is op uitwisseling in België en heeft een lat relatie met haar vriend. Ze hebben samen de stap genomen om tijdens haar uitwisseling de relatie te ‘openen’ zodat ze kunnen experimenteren met andere personen. Zij is erachter gekomen dat ze ook op vrouwen valt, wat mooi! Het is vooral heel fijn dat ze haar eigen seksualiteit zo kan ontwikkelen. Ze is op zoek naar een speeltje, omdat ze een tweede date heeft en ze elkaar wat gaan ontdekken deze keer. Ik heb haar de winkel rond geleid en we hebben gelachen, gepraat en een hele leuke tijd gehad. Ze heeft de Anya gekocht, omdat ze toch ook de optie wou hebben om penetratie te voelen.

Dit was dus een klant die mij een grote glimlach heeft bezorgd op mijn weg terug naar huis. Dit is het werk dat ik voor altijd wil doen.

'Gewoon doen', dat trekt het uit de taboesfeer


Twee vriendinnen kwamen binnen. De ene was op zoek naar een clitorisstimulator al had ze niet meteen een idee wat ze zocht. Uiteindelijk vond ze de Lapin Coquin zo cute en ideaal om samen met haar partner te gebruiken. Ik vroeg de vriendin of ze enkel als steun of uit nieuwsgierigheid mee was gekomen. Ze giechelde een beetje, maar zei dat ze toch nog een aantal stappen moet overwinnen vooraleer zij een speeltje zou gebruiken. All good, niemand moet iets en iedereen mag alles. Maar hoera! Een half uur later stonden ze hier terug en wilde ze ook graag een Lapin Coquin. Ze zei ons ‘jullie vertellen er zo gewoon over terwijl ik helemaal stond te zweten bij jullie uitleg’. Maar net die zachte laagdrempelige aanpak maakt het zo deel van het geheel en trekt het weg uit de taboesfeer. Olé voor de Tutti Passi aanpak!

Openbloeien door je eigen genot te (durven) ontdekken

Als ik denk aan mijn klant van het jaar, dan denk ik aan een klant die aan het begin van het jaar als eerste binnen kwam, verlegen en met zachte stem, en duidelijk met een levensverhaal zat wat ze (nog) niet durfde delen. Ze wilde nu graag de wereld van speeltjes ontdekken. Ik hielp haar, luisterde naar haar, legde rustig uit, en ik zag haar opfleuren tijdens dat eerste gesprek. Ze kocht wel 3 speeltjes en ze beloofde te laten weten hoe het was bevallen.

Een paar maanden later was ze er weer, nog steeds zacht besproken maar met al veel meer pit, hoewel de lieflijkheid nog steeds triomfeerde. Ze was helemaal gelukkig met haar nieuwe ontdekkingsreis en wilde nog meer speeltjes uitproberen. Ook nu was het een heerlijke interactie waarbij haar nieuwsgierigheid haar naar meerdere producten leidde en ze ook al nadacht over de volgende. En deze keer wisselden we namen uit.

En voor de rest van dit jaar kwam deze dame met regelmaat terug naar de winkel, en telkens stond daar een sterkere vrouw met meer zelfvertrouwen en durf en hart. Bij een van haar laatste bezoeken vertelde ze me ook haar verhaal: ze was zwaar ziek geweest, was vervolgens verlaten door haar partner die niet te maken wilde hebben met een zieke vrouw, en had nu ook nog steeds allerlei kwalen en naverschijnselen waardoor ze veel thuis is en ook veel alleen.

Sinds ze onze winkel had ontdekt en bijgevolg haarzelf en haar lichaam ook steeds beter, was haar vertrouwen in zichzelf en de toekomst weer helemaal opgebloeid. Zo heerlijk. 

Seksuele infosessies... dat is ook Tutti Passi

Twee dames kwamen de winkel binnen, achteraf gebleken was de ene 70 jaar en de ander 67. Ze vielen met de deur in huis en deelden meteen dat ze wat verveeld zaten met het feit dat ze beide nog nooit een orgasme hebben kunnen ervaren; althans dat denken ze. Na wat doorvragen bleek dat ze zelfs niet met zekerheid konden zeggen waar de clitoris zich situeert. Dus ik mocht afbeeldingen bovenhalen en hen een mini seksuele infosessie geven, en er ging al meteen een wereld voor hen open. Ze waren uiteindelijk op zoek naar iets waarmee ze wél een orgasme konden bereiken. Na een héle lange uitleg en veel vragen en antwoorden, vroegen ze of ik al mijn uitleg wat kon samenbundelen in een (zelfgemaakte) persoonlijke infobrochure, met persoonlijke aanbevelingen voor elk van hen. Terwijl ik mij daarmee bezig hield, gingen ze lunchen en alles even laten bezinken. Tegen de tijd dat ze terugkwamen, lagen twee bundeltjes klaar met hun namen op. Ik overliep alles nog eens wat ik hen verteld had en wat ik uiteindelijk voor hen persoonlijk zou aanbevelen. Ze waren zó opgelucht, zó gelukkig dat ik de tijd nam om hen te helpen én een brochure op te maken… Beiden kochten veel van hun lijstje en het eindigde niet alleen in een zeer mooie verkoop, maar ook een gelukzalig en opgelucht gevoel bij ons alle drie.

Zij opgelucht dat ze hier in Tutti Passi met hun vragen en zorgen terecht konden, ik opgelucht dat ik hen mocht assisteren én dat hun initieel onzeker bezoek is uitgedraaid op een hele beleving met een hele nieuwe kijk op zichzelf en genot.

Dit verhaal springt er voor mij toch nog steeds enorm uit. Omdat het zó kwetsbaar was, maar tegelijk ook echt fijn dat deze dames mij in vertrouwen namen om hun leven (op dat intieme vlak toch) dat tikkeltje beter te maken.

THANKS TO...

... onze sensuologen

... onze medewerkers achter de schermen

... YOU & YOU & YOU... die al zijn binnengestapt in Tutti Passi of in 2022 voor het eerst binnenstappen. 

See you (back) in 2022 <3