Menu

Vrouw-zijn... a bittersweet symphony?

Blog overzicht

Een diversiteit aan vrouwen zijn wij rijk in Tutti Passi! 

Vrouwen... euh, wat is dat dan? 

Wanneer ben ik vrouw?

Waarom ben ik vrouw? 

Hoe ben ik vrouw?

De rode vrouwelijke draad doorheen dit alles?

Zachtheid en kracht gaan hand in hand. 

 

Een bloemlezing van de wijze woorden van onze wijze sensuologen/vrouwen (yes, some of them on the picture!):

'Fierceness under a blanket of tenderness'.

No mud, no lotus. Vrouw/vrouwelijk zijn of je vrouw voelen? Dat is in je kracht staan, durven kiezen voor jezelf en zelfs door de sh*tty momenten mild en zacht durven en kunnen zijn. Voor de ander én voor jezelf. 

'Females are the most beautiful, gorgeous creatures in the whole world. And I think that they are gorgeous no matter what size we are'. (Alicia Keys)

Ik ben trots om een vrouw te mogen zijn! 

 

Vrouw zijn... is in contact staan met mijn lijf. Er lief voor proberen zijn (the tenderness again), ook al is dat vaak moeilijk. 

Volledig ingaan tegen onrealistische verwachtingen van een maatschappij.

Mijn eigen ding doen. Waar is dat stuk taart? Nee, ik voel me er niet schuldig over. Zalig een lang bad nemen, verzorgende crème smeren... Mijn lijf, het voelt zo mooi. 

 

Vrouw zijn... Het gevoel van verbondenheid, zusterschap dat ik soms met andere vrouwen kan voelen, niet bang zijn om ruimte in te nemen en veerkrachtig te zijn.

 

Vrouw zijn staat voor krachtig zijn. 

Vrouw zijn is de moed om jezelf te zijn en te blijven, om zacht te blijven te midden van zoveel hardheid, om kracht te halen uit onze zachtheid en onze compassie en het te blijven zien als de kern van ons vrouw-zijn. 

 

Vrouw zijn... niet altijd rozengeur en maneschijn. Ik voel me anders behandeld dan een man, vrouwen worden snel gezien als lustobject, vrouwen krijgen meer te maken met dreiging en intimidatie, maandelijks die last van maandstonden... Lap, die lijst is lang. 

Maar wacht, er is ook een leuke lijst! 

Ik mag met mijn lichaam doen wat ik wil. Tattoos, piercings, mooie lingerie, make-up, speeltjes... alles wat MIJ goed laat voelen in MIJN vel. 

Vrouw zijn betekent voor mij ook dat ik mijn mening mag hebben en dat deze evenwaardig is aan andere meningen. 

En als kers op de taart? Borsten! I LOVE THEM. 

 

 

Vrouw zijn is de wereld mee dragen, zonder vrouwen zouden we er allemaal niet zijn. 

Vrouw zijn is STERK zijn. 

Vrouw zijn is durven JOU te zijn. Eigenzinnig, sensueel, emotioneel, uitbundig of net ingetogen. 

 

Vrouwen zijn diplomaten, stralen vertrouwen en warmte uit, slagen erin balans te brengen, zijn mooi op hun manier. 

Vrouw zijn, is anderen accepteren zoals ze zijn. 

 

Ik wil laten zien dat een vrouw sterk en onafhankelijk kan zijn. Ik wil loskomen uit bestaande rollenpatronen. 

 

Vrouw zijn is voor mij een stille kracht. Een kracht die niet hoeft te pronken. Een kracht die gewoon is. De kracht om je kwetsbaar te kunnen opstellen zonder jezelf kleiner te maken. De kracht om leven te creëren en oneindig veel liefde en zorg te bezitten. 

 

Vrouw zijn is voor mij de zekerheid en kracht van geest om zowel zacht als daadkrachtig te zijn, zowel lief als streng, zowel mededogend als meedogenloos, zowel meegaand als vastberaden, zowel bitter als zoet. 

 

Ah... soms voel ik me gewoon ook geen vrouw. 

En soms... voel ik me zo op en top vrouw. 

Dat kan wisselen doorheen de dag. 

Dat kan wisselen met een muzieknummer op de radio. 
Dat kan wisselen zonder dat ik het zelf door heb.  

Dat allemaal koester ik in mijn fysieke vrouwenlichaam <3.